JE TI HORÚCO? POĎ K VODE!

Prezradíme vám jedno tajomstvo, aj húsky v Regióne GRON stále napredujú! Časy, keď plávali iba na Hrone a pásli sa niekde na lúčke či pažiti opodiaľ, sú už iba milou spomienkou. Dnes sa počas horúcich letných dní chodia schladiť na niektoré z parádnych kúpalísk v regióne. A kto by odolal niektorej z klasických kúpaliskových špecialít? Ruku na srdce, nevymenili by ste aj vy trávu z lúky za fajnový langoš s tatarkou či varenú kukuricu?

Na strednom Pohroní máme kúpacích možností hneď niekoľko. V Žiari nad Hronom nájdete plážové kúpalisko, to ani nepotrebujete ísť niekam do cudziny!

No a v Sklených Tepliciach to je rovno dva v jednom - osviežite sa a dokonca aj preliečite svoje telo.

Ak ste aj vy v posledných rokoch prepadli vášni nazvanej paddleboard, vodná nádrž Tajch v Novej Bani je pre vás ideálna voľba. Kúpanie v tomto tajchu je však na vlastné riziko, respektíve treba sledovať prípadné upozornenia na aktuálny stav vody na webe mesta.

Jazero by malo byť v blízkej dobe (zrejme budúci rok) vypustené a zrekonštruované. V okolí Tajchu je viac ako dosť možností na rôzne aktivity - najmä prechádzky či bicyklovanie. Nachádza sa tu aj Motokemping a ak vám vyhladne, odporúčame sa najesť v Penzióne Tajch, priamo na brehu jazera.

Ak nechcete iba leňošiť pri vode...

Nielen v okolí Tajchu, ale v celom regióne je viac ako dosť možností na rôzne aktivity, ktoré možno spojiť s návštevou niektorého z kúpalísk. Inšpirujte sa našou mapou či brožúrou a naplánujte si celodenný výlet!

Podobné články

Copyright © 2022 · Región GRON
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram